Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binaların strüktürsına onat kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü anında bapnın rahat açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesilme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve ustalıklevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.

Yangın ve müstacel yer anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da rapor edilen bu kısım temelı modellerde uygun kapı koluna misal. 

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin üstı teselsül opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik posta ile elan pıtrak kullanım katkısızlanabilir.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olur.

Yangın kapılarının üretim amacı adam esenlığını yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu dokumanın sineerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page